Сьодерлинг ще поведе Швеция към нова отборна купа



08-04-2011 15:54 | Станко Димов

Швеция получи "уайлд кард" за участие в световна отборна купа по тенис за мъже в Дюселдорф (Германия) с награден фонд 1.89 милиона евро. Турнирът ще се проведе от 15-ти до 21-ви май.


"Много сме доволни, че отборът на Швеция прие поканата ни. Робин Сьодерлинг е топ състезател и ще бъде много специален гост", похвали се директорът на турнира Дитлоф фон Арним.


Сьодерлинг ще се присъедини към Кристиан Линдел и специалистите на двойки Роберт Лидщед и Симон Аспелин, които ще представляват 4-кратния шампион - Швеция.


"Винаги съм играл силно в Дюселдорф. От този турнир пазя страхотни спомени. Избрах да заложа на Линдел в нашия тим, защото той е обещаващ млад състезател, а освен това се представя силно на клей в последните няколко месеца", коментира от своя страна Сьодерлинг.


Любопитното е, че Сьодерлинг има страхотни показатели що се отнася до Световната отборна купа по тенис. През 2008-ма година Швеция спечели надпреварата, а световният номер 5 спечели всичките си 8 срещи (4 на сингъл и 4 на двойки). Подобно постижение в турнира е правел само легендата Джон МакЕнроу през 1984-та година.


В състава на Германия пък ще бъдат състезателите, които представят страната и за Купа "Дейвис" - Филип Колшрайбер, Флориан Майер, Филип Петцшнер и Кростофер Кас.
В отборната купа ще участват шампионът Аржентина, както и отборите на САЩ, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Швеция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини