Вожняцки срещу Кийс на финала в Чарлстън



07-04-2019 10:41 | Станко Димов

Каролинa Вожняцки победи с 6:3, 6:4 хърватката Петра Мартич и се класира на финал в турнира в Чарлстън. В него датчанката ще срещне американката Медисън Кийс, която пък надви Моника Пуиг от Пуерто Рико с 6:4, 6:0 във втория полуфинал, който бе прекъснат за повече от час заради дъжд.

"Просто съм доволна, че отново съм здрава. Това е най-важното нещо за мен. От доста време не бях стигала до последните мачове тук, но днес сервисът и ретурът ми бяха почти перфектни", каза поставената под номер 5 Вожняцки, която спечели трофея на турнира в Южна Каролина, САЩ, преди цели осем години.

Вожняцки, 13-а в ранглистата на WTA, спечели подаването на Мартич в началото на втория сет и поведе с 4:2, но хърватката изравни с пробив за 4:4. Тя обаче моментално загуби следващия си сервис-гейм и Вожняцки я победи с първото разиграване за мача след час и 27 минути игра. По този начин Вожняцки остана с шест победи от шест мача срещу Мартич, която не е печелила сет срещу датчанката в кариерата си.

"Мислех, че съм близо до победата във втория сет, но много тенисистки се чувстват по подобен начин срещу Каролина и в крайна сметка губят. Просто е трудно да издържиш на нейното темпо", каза Мартич след полуфинала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини