Вожняцки на първи полуфинал през 2019-та



06-04-2019 09:20 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Каролине Вожняцки се класира на своя първи полуфинал през 2019-та година. Датчанката се наложи с 6:2, 6:2 над Мария Сакари на четвъртфиналите на турнира в Чарлстън.


Вожняцки се бори с диагнозата ревматоиден артрит, която и беше поставена в края на миналия сезон. 


"Била съм в такава ситуация преди, важното е да подхождаш мач за мач. На този етап няма лесни съперници, просто трябва да си готов да даваш най-доброто и да се надяваш, че това ще бъде достатъчно", коментира след успеха си над Сакари датчанката.


"Преди Индиън Уелс прекарах само няколко дни на корта. Отидох там без да съм тренирала близо два месеца след Австралия и бях доволна, че мога да играя на високо ниво, но просто ми свършиха силите. Нуждаех се от четири дни, за да възстановя след това", добави тя.


За място на финала Вожняцки ще спори с поставената под №16 Петра Мартич, която успя да поднесе изненада, като надви шампионката от Дубай Белинда Бенчич след 6:3, 6:4. 


В другата част на схемата Медисън Кийс успя да отстрани поставената под №1 Слоун Стивънс в изцяло американски сблъсък. Кийс стигна до драматичен успех със 7:6(6), 4:6, 6:2 в повторение на финала от US Open 2017, когато победителка се оказа Стивънс.


Следващата съперничка на Кийс ще бъде олимпийската шампионка Моника Пуиг, която победи след 6:3, 6:2 полуфиналистката от Мелбърн Даниел Колинс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини