Бенчич за Федерер: Научих много от него



06-04-2019 09:01 | Николай Драганов

Първата ракета на Швейцария при жените Белинда Бенчич имаше щастието в последните години да си партнира с Роджър Федерер на "Хопман къп". 


Намиращата се под №21 в ранглистата Бенчич не скри, че е много благодарна на съдбата за тази възможност и че се старае да се възползва от нея.


"Научих много от Роджър. Мисля, че най-впечатляващ е неговият професионализъм на корта и фокусът му. Той контролира напълно емоциите си всеки път и това е нещо, върху което се опитвам да работя", коментира 22-годишната швейцарка. 


Бенчич стартира обещаващо своята кариера, като още преди 3 години, на 19-годишна възраст, проби в Топ 10. Последва обаче контузия и трудни времена, преди от началото на 2019-та година тя да изглежда отново в много добра форма.


Запитана дали разговаря с Федерер, младата му сънародничка коментира: "Понякога говорим. Следим какво става един с друг и знам, че имам неговата подкрепа". 


През тази седмица Бенчич участва на турнира в Чарлстън, където записа три победи, но беше спряна на четвъртфиналите от Петра Мартич. Следващият турнир, на който е заявила участие, е надпреварата на клей в Лугано в родната Швейцария. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини