Бивш треньор на Джокович: Той иска рекорда на Федерер



06-04-2019 08:13 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович със сигурност мисли за възможността да достигне рекорда на Роджър Федерер за титли от Големия шлем. Това мнение изрази бившият треньор на сърбина Ники Пилич.


Той коментира последните две загуби на Ноле - от Филип Колшрайбер в Индиън Уелс и от Роберто Баутиста Агут в Маями. "Няма нужда от паника, Новак не е в криза. Не беше играл дълго време след Откритото първенство на Австралия. Всичко ще си дойде на мястото, той ще се завърне в Европа и ще покаже пълния си потенциал", счита Пилич.


Според него, "когато Новак играе на най-доброто си ниво, никой не може да го доближи". Относно рекорда на Федерер, който има 20 титли от Големия шлем, Пичил коментира:


"Вярвам в Новак, познавам го отдавна. Важното е да бъде здрав и да избягва контузиите. Сигурен съм, че даде всичко от себе си, трудно е да се предвиди какво ще стане в следващите години, но в неговите мисли определено има за цел да достигне Федерер, когото аз много уважавам и считам за велик играч".

 

В момента Джокович разполага с 15 трофея от Големия шлем - с пет по-малко от Федерер и с два по-малко от Рафаел Надал. Сърбинът обаче е спечелил последните три издания на турнирите от Голямата четворка - Уимбълдън 2018, US Open 2018 и Australian Open 2019. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини