Федерер: В неделя ще бъда в ролята на вратар



30-03-2019 15:33 | Станко Димов

Роджър Федерер има ясна представа какво да очаква от финалния двубой на Мастърс турнира в Маями, когато се изправи в неделя срещу шампиона от миналата година Джон Иснър. За швейцареца това ще бъде 50-и финал в турнир от този ранг, като той ще преследва титла №28.

„Честно казано ми харесва да гледам тенисистите със силни сервиси, да видя дали ще направят ас на всеки втори-трети удар. За мен е вълнуващо, напомня ми на дузпите във футбола, но само че в тенис вариант“, каза Федерер пред ESPN.

„В неделя ще бъда вратар. Ще дам най-доброто, на което съм способен. Ще се опитам да достигна до максимално повече топки“.

Трикратният победител в Маями има преднина от 5-2 победи в преките двубои срещу Иснър, в това число и успех на финала в Индиън Уелс през 2012 г. Американецът обаче е спечелил последният мач между тях, който беше на Мастърс турнира в зала в Париж през 2015 г.

„Знам какво да очаквам – той няма да пропусне много сервиси. Той притежава удивителен начален удар, един от най-добрите в цялата история. Наистина е трудно да играеш срещу него“, добави Федерер.

В неделя Федерер ще играе на финал в Маями за пети път в кариерата си. След мача си от втория кръг срещу Раду Албот, швейцарецът няма загубен сет в турнира.

Самият Иснър няма загубен сет от началото на турнира. Любопитен е фактът, че от 10 изиграни сета, американецът е спечелил 9 в тайбрек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини