Обновяват изцяло базата на ТК "Левски", "Сарженор Къп" с рекорд по участници



07-04-2011 15:17 | Николай Драгиев

Кортовете на ТК "Левски" в Борисовата градина ще бъдат изцяло обновени по случая 100-годишнината на клуба. Това съобщиха от управата на клуба по време на пресконференция, на която бяха съобщени подробности около шестото издание на турнира "Сарженор Къп".

 

Основните кортове в комплекса са основно обновени като освежителните дейности ще продължат до юни. Сградата на тенис клуба също ще бъде изцяло ремонтирана.

 

Иначе с турнира "Сарженор Къп" се открива символично сезона на открито. Над 60 тенисисти са заявили желание да участват, което е рекорд. Първите петима поставени пък дори фигурират в ранглистата на АТР.

 

"Турнирът вероятно ще бъде по-силен дори от държавно първенство," похвали си председателят на клуба Димитър Войнов, цитиран от БГНЕС.

 

Номер едно в схемата е Тихомир Грозданов, финалист от миналата година. Тодор Енев е втори, докато Ивайло Трайков е трети поставен. Наградният фонд е 2500 лева, а победителят получава 1000 лева. За финалиста остава сумата от 500 лева. Основната схема е от 24 състезатели, а квалификациите започват в понеделник и може да продължат и във вторник.

 

Самият турнир ще се проведе между 11-и и 15-и април.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини