Федерер с нова крачка към титлата



Федерер с нова крачка към титлата
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-03-2019 09:04 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за четвъртия кръг на Мастърс турнира на твърди кортове в Маями. Това стана след успех в два сета над сръбския представител Филип Крайнович - 7:5, 6:3.

Маестрото беше експресен на корта и приключи битката само за час и половина. В началото на мача той имаше затруднения и още във второто си подаване допусна пробив. Но веднага включи на друга предавка и успя да го върне в следващия сервис гейм на противника и да започне да диктува нещата в мача.

Последваха лесни подавания за швейцареца и постоянен натиск за Крайнович на негов сервис. В осмия гейм сърбинът спаси два брейкбола, а в 11-ия и на ФедЕкспрес му се наложи да показва класа и да спасява възможност за пробив.

Така се стигна до 12-ия гейм, в който на подаването на съперника си той стигна до два сетбола, реализира още първия и затвори частта при 7:5 в своя полза. По този начин Федерер поведе с 1:0 след завързания сет и по-нататък му беше по-лесно.

Причината за това беше, че той направи пробив още в първото подаване на Крайнович във втория сет и след това се концентрира върху това да печели сервис-геймовете си, което правеше с лекота. И след 6:3 затвори мача в своя полза, за да се класира на осминафиналите, където ще срещне руснака Данийл Медведев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини