Защо изобщо се отказваш, Давид Ферер?



24-03-2019 09:12 | Николай Драганов

Давид Ферер постигна забележителна победа над поставения под №2 в схемата Александър Зверев в двубой от втори кръг на "Мастърс" турнира в Маями. Испанският ветеран играе последния си сезон в тура, като се сбогува с част от любимите си турнири, за да сложи край на кариерата си в Мадрид след броени седмици. 


36-годишният Ферер обаче далеч не излиза на корта само, за да каже "сбогом" на феновете и победата след обрат - 2:6, 7:5, 6:3 над един от най-добрите играчи в света в момента напълно доказва това. 


"Ако представянето му в събота срещу Александър Зверев е индикация за формата, в която се намира Давид Ферер, може би той трябва да премисли отново решението си да се откаже", коментира официалният сайт на ATP по повод този двубой.


Това е първи успех за Ферер от 2015-а година насам, когато надви Кей Нишикори на финала на турнира в Акапулко. В момента той се намира под №155 в световната ранглиста. Ферер обяви, че ще сложи край на кариерата си в Мадрид, но съвсем спокойно може да се каже, че ще се бори до самия край - белег на цялата му кариера. 


"Тази победа означава много. Денят е специален, защото това е последната ми година като професионалист. Да спечеля такъв мач срещу играч като Саша, представител на Топ 10, е истински подарък. Много съм щастлив и опитвам да се насладя на всяка точка и всеки миг. Мотивиран съм да играя на високо ниво и да бъда конкурентен. Това е целта ми. Вече не мога да играя на своето най-добро ниво, но искам да имам добра енергия и да покажа най-доброто възможно във всеки мач", коментира испанецът.


Следващото изпитание за него се казва Франсис Тиафо, който оцеля срещу младия Миомир Кечманович в двубой, продължил над часа и завършил с два тайбрека - 7:6(6), 7:6(5). Това ще бъде първи сблъсък между Ферер и Тиафо. 


Напред в Маями продължава и Стефанос Циципас, който се наложи над "щастливия губещ" Макензи Макдоналд и ще играе с Леонардо Майер в трети кръг. Поставеният под №18 Давид Гофен пък надигра Пабло Андухар и ще се срещне с Марко Чекинато. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини