Каролин Гарсия елиминира трикратна победителка



22-03-2019 11:19 | Станко Димов

Поставената под №19 в основната схема Каролин Гарсия постигна чиста победа с 2:0 сета над трикратната победителка Виктория Азаренка и се класира за третия кръг на турнира в Маями. Французойката се наложи с 6:3, 6:4 след 96 минути игра и вече води с 2-0 победи в преките дуели с двукратната шампионка от Australian Open.

„Вероятно Азаренка не показва тениса от времената, в които беше №1 в света, но при всички положения си остава страхотен играч“, коментира Гарсия след престижния успех.

„Гледах двубоя ѝ срещу Серина Уилямс в Индиън Уелс, и двете показаха впечатляващи неща. Когато се изправиш срещу някой от нейния калибър, трябва да извадиш най-добрия си тенис, за да имаш шанс. Спечелих в два сета, но срещата беше много равностойна. Няколко точки се оказаха ключови за успеха“, добави Гарсия.

В третия кръг французойката ще срещне №15 в схемата Юлия Гьоргес, която се справи с Магдалена Рибарикова от Словакия – 6:4, 7:5. Гарсия води с 2-0 победи в двубоите с германката.

„Тя е много силов играч. Притежава страхотен сервис, голям форхенд. С една топка може да те извади на 3 метра зад основната линия. Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу нея. Да се опитам да върна началния ѝ удар, да стигна до точка за пробив – харесва ми“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини