Целта пред Ноле в Маями: Да покаже най-добрата си версия



21-03-2019 11:18 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович ще се опита да спечели своята титла №7 от "Мастърс" турнира в Маями, като по този начин стана едноличен водач по най-много трофеи в историята на тази надпревара, който в момента дели с Андре Агаси.


"Маями е специално място за мен, защото тук спечелих първата си "Мастърс" титла през 2007-ма година. Това ми отвори много врати и ме накара да повярвам в себе си. Опитвам се да освежа тези спомени, дори турнирът да се провежда на различно място, и съм готов да изляза на корта", сподели Джокович преди началото на турнира.


Ноле е водач на схемата и почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от мача между Бърнард Томич или бразилският квалификант Тиаго Монтейро. Сърбинът подкрепи решението за смяна на мястото, на което се провежда турнира и сподели, че новият стадион създава различна атмосфера. 


Джокович обърна внимание на ролята на своето семейство за успехите му. "Те ми напомнят, че не трябва да забравям къде се намирам и да бъда благодарен за това, което имам, за семейството и успехите в спорт, който обичам. Получавам много ценни съвети и прекарваме страхотно време заедно с брататя ми. Винаги съм искал да развивам връзката си с тях", добави Джокович, който е най-успешният тенисист в семейството.


Запитан какви са очакванията му от турнира, Ноле отвърна: "Не очаквам нищо. Просто работя, за да покажа най-добрата версия на себе си на корта тази година и да опитам да достигна нивото, на което бях в Мелбърн. Ако сторя това, имам шансове да стигна далеч в турнира". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини