Шампионката Стивънс попадна в горещата част на схемата



18-03-2019 16:15 | Станко Димов

Слоун Стивънс ще започне защитата на титлата в Маями като поставена под №4 в основната схема. Американката попадна в една половина с 8-кратната победителка в надпреварата Серина Уилямс, както и с актуалната шампионка от „Ролан Гарос“ и втора поставена Симона Халеп.

Стивънс може да срещне на полуфиналите Елена Остапенко, която победи в двубоя за трофея миналия сезон, както и №5 в схемата Каролина Плишкова.

За да стигне до четвъртфиналите, Серина Уилямс вероятно ще трябва да пребори шампионката от финалите на WTA Елина Свитолина. На четвъртфиналите пък е възможен сблъсък с Халеп или сестра ѝ Винъс.

Шампионката от Australian Open и световна №1 Наоми Осака оглавява схемата, а по пътя ѝ към полуфиналите стоят още три тенисистки, печелили титла от Големия шлем. Ангелик Кербер (№8), Каролина Вожняцки (№13) и Гарбине Мугуруса (№20) ще се опитат да изхвърлят от надпреварата японската тенисистка.

Третата поставена Петра Квитова властва в последната четвъртина на схемата, където потенциални опоненти в следващите кръгове могат да бъдат №7 Кики Бертенс, №17 Мадисън Кийс, както и двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка.

И докато всички поставени почиват в първия кръг, то на старта също се очертават интригуващи битки. Азаренка ще срещне шампионката от финалите на WTA през 2016г. Доминика Цибулкова.

Шампионската от Индиън Уелс Бианка Андрееску пък ще премери сили с Ирина-Камелия Бегу. Мари Осака, която е по-голяма сестра на Наоми Осака, получи „уайлд кард“ от организаторите и ще запише дебют в WTA. Тя ще се изправи срещу друга тенисистка с покана – американката Уитни Осуигуи.

ОСНОВНА СХЕМА В МАЯМИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини