Федерер: Не съм твърде разочарован



18-03-2019 09:07 | Николай Драганов

Роджър Федерер не успя да спечели шеста титла от Индиън Уелс, след като отстъпи на финала на Доминик Тийм. Това беше втора поредна загуба на финал за Федерер, който през миналата година беше спрян в последната битка от Хуан Мартин дел Потро.


Маестрото определено има за какво да съжалява, след като спечели първия сет, а във втория пропусна две точки за пробив при второто подаване на Тийм. Швейцарецът първи стигна до точка за пробив и в третата част при 4:3 в своя полза, но не успя да реализира. 


"Не съм твърде разочарован. Той трябваше да направи онова, което се очакваше от него и чувствах, че нещата зависят от моята ракета. Просто играх срещу тенисист, който в днешния ден беше малко по-добър, когато трябваше", коментира Федерер.


"Така стоят нещата. Донякъде е разочароващо и тъжно, но аз съм бил в такава ситуация много пъти. Играх всеки един ден в последните три седмици. Мога да се гордея и да съм щастлив от този факт", добави швейцарецът.


"Трудно е да посоча какво точно се обърка в мача за мен. Ретурите, които той пласираше на линия при 5:5 в третия сет, ето от такива ретури се нуждаех, а не успях да ги направя. Защо? Можете да гледате внимателно, да анализирате дълбоко, но ще изгубите в това, вместо просто да кажете, че той игра по-добре във важните моменти", обясни Федерер.


"Нямам чувството, че аз играх зле. Имах своите шансове, бях в точките. Всъщност чувствам, че играя добър тенис. Така се чувствах и в Австралия, защото тенисът ми беше там, тялото ми също. Когато се чувстваш така, приемаш нещата по... позитивно? Не знам как да го обясня, но просто не е драматично. Има моменти, когато си по-наранен и е по-трудно, отколкото сега", добави той.


"Щастлив съм за Доминик, че спечели своята първа "Мастърд" титла. Това е голям турнир. Аз спечелих своята титла №100 в Дубай, имах много добра седмица тук. Няма причина за срив. Освен това гледам напред към Маями. Тялото ми се чувства мвого добре. Привилегия, когато напускаш турнира по този начин. Чувствам се много добре, така че защо да не отида там с увереност?", завърши Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини