Кербер надви Винъс, нова победа за Бенчич



15-03-2019 09:32 | Николай Драганов

Ангелик Кербер спечели битката на бившите №1 и шампионки от Големия шлем срещу Винъс Уиляс и се класира на полуфинал в Индиън Уелс. Германката се наложи със 7:6(3), 6:3 и за трети път в своята кариера ще играе в Топ 4 в тази надпревара.


"Винъс игра много хитро, в добрия смисъл. Беше ми наистина трудно да играя своята игра, с тази промяна на ритъма на всичко останало. Не ми беше никак лесно да намеря своя тенис. Срещу нея винаги е тежко, знаех това и го очаквах. Щастлива съм, че успях да спечеля първия сет, а после заиграх по-добре във втория", коментира Кербер.


В средата на първата част двете тенисистки си размениха по два пробива, но в тайбрека Кербер успя да поведе с 4:1 с два минибрейка и макар Винъс да върна един от тях, германката издържа докрай. Вторият сет беше решен от един брейк в шестия гейм след дълъг гейм, а Кербер сервираше много добре и не допусна дори точка за пробив.


За място на финала Кербер ще спори с поставената под №23 Белинда Бенчич, която продължава отличното си представяне в тура в последните месеци. Бенчич се наложи с 6:3, 4:6, 6:3 за своята 12-та поредна победа. 


На полуфиналите срещу Кербер Бенчич ще търси седма победа над представители на Топ 10 в последните девет мача. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини