Чия рекордна серия ще спре в Монте Карло?



05-04-2011 18:01 | Николай Драгиев

След последните титанични битки между Рафаел Надал и Новак Джокович из кортовете зад Океана, сега тяхното съперничество се връща в Европа. От другата седмица двамата най-добри състезатели от началото на сезона ще започнат своя спор на клей. И нечия рекордна серия със сигурност ще бъде прекратена.

 

Рафаел Надал печели неизменно "Мастърс 1000" в Монте Карло през последните шест години. Новак Джокович пък направи 24 поредни победи за 2011 година и така се нарежда след Иван Лендъл, който през 1986 година записа 25 поредни победи. Едно е сигурно - тези две серии няма как да оцелеят, ако и двамата вземат участие в Монако.

 

С представянето си на Australian Open, в Дубай, Маями и Индиън Уелс Джокович вече оправдано е определян като най-добрият играч, който никога не е бил №1. Да обърнеш два пъти последователно след сет пасив Рафаел Надал, определено е огромно постижение. Освен това в Маями той издържа чудовищната битка от 3 часа и 20 минути, след която Надал бе дори по-изтощен.

 

През годините Джокович си спечели статут на неоспорим "Номер 3". Сега обаче за първи път изглежда готов дори да застане начело на това трио, окупирало върха на ранглистата. Единствено Джон МакЕнроу с неговите 39 победи през 1984 г. може да се похвали с по-добър старт от сърбина.

 

И въпреки всичко е малко вероятно Джокович да бъде категорично по-добър от Надал на клей. Той има много какво да доказва на червено и на трева. Освен всичко Надал все още е действащият шампион на останалите три турнира от "Големия Шлем".

 

Досега битките между двамата бяха на най-силната настилка за Джокович и на теория най-трудната за Надал. Сега обаче Ноле ще трябва да се бори със световния номер 1 на "негова територия".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини