Серина надви Азаренка в страхотна битка



09-03-2019 08:49 | Николай Драганов

Поставената под №10 в схемата Серина Уилямс постигна нова победа над своята дългогодишната съперничка Виктория Азаренка.

Двете бивши №1 в света, които се срещат за първи път след като станаха майки, се изправиха общо за 22-ри път една срещу друга във втори кръг в Индиън Уелс, а Серина се наложи със 7:5, 6:3.


Както Серина, така и Вика, са двукратни шампионки в Индиън Уелс, но през този сезон жребият ги събра рано. Уилямс вече има 18 победи срещу 4 за Азаренка в преките им двубои. 


Макар да приключи в два сета, мачът продължи над 2 часа и предложи жестока битка от основната линия. 


"Не можеш наистина да се насладиш, защото ще изгубиш фокус. В някакъв смисъл трябва да останеш в момента. Важно е - понякога си казваш "Боже, това ще бъде класика!", но не трябва да позволяваш на ума си да отиде в такава посока, защото трябва да гледаш към мача, не в бъдещето", коментира Уилямс, запитана относно класическия сблъсък. 


23-кратната шампионка от Големия шлем наниза 39 уинъра срещу 25 за Азаренка, но допусна и 45 непредвизикани грешки срещу само 24 за Вика. Американката обаче успя да превърне в пробиви половината си възможности - 6 от 12, докато Азаренка го стори само 4 пъти от 15 опита.


"Серина изважда на показ моя най-добър тенис. Тя просто спечели, заслужаваше го. Игра по-добре във важните моменти. Беше въпрос на няколко точки и тя ги отигра по-добре днес", коментира от своя страна Азаренка.


Още в третия кръг трудният жребия за Серина Уилямс продължава - тя ще се изправи срещу друга бивша №1 в света в лицето на Гарбине Мугуруса. Двукратната шампионка от Големия шлем надви Лоурън Дейвис от САЩ. 


"Явно съм от доста време в тура, за да срещам толкова много бивши водачки в ранглистата", пошегува се Серина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини