Български успехи на Източно-Европейското първенство09-03-2019 08:02 | Николай Драганов

Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) се класира за полуфиналите на сингъл на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

При девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) победи убедително с 6:3, 6:1 представителката на домакините Дуру Соке. Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) отстъпи с 2:6, 5:7 на третата поставена Налари Ялани от Грузия.


На двойки при юношите Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) се класираха на финал. Българчетата направиха обрат и победиха с 4:6, 6:3, 10-5 Амар Колич и Един Муланич от Босна и Херцеговина. В спор за титлата Маринов и Маздрашки ще играят срещу Атакан Карахан и Анил Оргур от Турция.


За съжаление Маринов и Маздрашки загубиха срещите си на сингъл и продължават за разпределение на местата от 5-то до 8-мо.

Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) поведе със сет, но загуби с 6:4, 2:6, 3:6 от Марко Стойлковски от Македония. Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) отстъпи на номер 3 в схемата Атакан Карахан от Турция с 0:6, 2:6.


На двойки при девойките Габровска и Генчева ще играят за петото място. Нашите момичета победиха с 6:1, 6:4 Аня Йовович и Андрея Мрвалевич от Черна гора.


Родните таланти до 14 г. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство от 6 март до 17 март. България е в състав Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър), Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) с треньор Михаил Петров.

 

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини