Джокович: Научих ценни уроци, за да стигна от №22 до №1



08-03-2019 12:08 | Станко Димов

Новак Джокович е доказан шампион. Той има на сметката си 32 титли от турнирите от Мастърс сериите, в това число е триумфирал в Индиън Уелс рекордните 5 пъти. Преди една година сърбинът разочарова и отпадна още в първия си двубой, но в следващите месеци той стори невероятни неща, които го изведоха отново на първото място в света.

„Миналата година, когато дойдох тук, просто не бях на ниво за този турнир. Опитвах се да се убедя, че съм, но не бях. Голяма част от екипа ми ме съветваха да не играя в Индиън Уелс и Маями, защото не беше минало много време от операцията ми“, сподели Джокович на официалната си пресконференция преди турнира.

Впоследствие обаче сезонът за Джокович се разви приказно. Той спечели 2 Мастърс титли (Синсинати и Шанхай) и 2 турнира от Големия шлем (Уимбълдън и US Open), като стана първият с Кариерен златен мастърс (има титли от всички Мастърс турнири).

„Беше невероятно пътуване през последните 12 месеца. Не съжалявам, че играх в Индиън Уелс и Маями. Мисля, че от тази гледна точка вероятно можех да взема друго решение, но вярвам, че така научих ценни уроци, които ми помогнаха в следващите 7-8 месеца да се изскача от №22 до №1 в света.
За първи път през живота ми се подлагах на подобна операция и не знаех какво да очаквам. Имах съмнения във всичко, защото всичко беше ново за мен. Трябваше да се запозная с нови усещания – умствени, физически, емоционални – това беше повратен момент за мен“.

В Индиън Уелс Джокович ще излезе на корта за първи път от Australian Open насам, където на финала победи Рафаел Надал с 3:0 сета. В Калифорния Джокович има 5 титли, като по този показател дели първото място с Роджър Федерер.

Първият съперник на Ноле в турнира ще бъде представителят на домакините Бьорн Фратанджело. В третия кръг е възможен сблъсък с намиращия се в отлична форма Ник Кириос, срещу когото Ноле има негативен баланс – 0:2 победи.

„Отдавна сме наясно с качествата и таланта на Ник. Той притежава невероятни оръжия в играта си. Неговият сервис е сред най-добрите в тура, притежава отличен форхенд, може да играе силно на различни настилки. При него всичко е въпрос на постоянство.

Играли сме два пъти, в които загубих. Ще бъде интересно да се срещнем сега, защото той е във форма. От друга страна аз започнах силно годината и се надявам да бъда във формата, която демонстрирах в Австралия“, каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини