Винъс Уилямс стартира с измъчен успех



08-03-2019 09:43 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс победи трудно с 6:4, 0:6, 6:3 Андреа Петкович в двубой от първия кръг от турнира на твърди кортове в Индиан Уелс, който е с награден фонд 8.359 милиона долара. Това беше едва седми мач през годината за ветеранката, която е бивша номер 1 в световната ранглиста.

В момента Уилямс се намира на 36-о място в световната ранглиста, докато Петкович заема 68-а позиция. Американската тенисистка спечели след близо два часа игра в първата си среща с германката от пет години.

Във втория кръг на турнира в Калифорния представителката на домакините ще се изправи срещу поставената под номер три в основната схема Петра Квитова от Чехия, финалистка от Откритото първенство на Австралия през настоящия сезон.

Серина Уилямс не участва в първия кръг в Индиан Уелс, а първата й съперничка ще бъде шампионката Виктория Азаренка. Това ще бъде повторение на финала в турнира от 2016 година.

В други срещи от първия кръг в турнира Юлия Путинцева от Казахстан победи лесно с 6:1, 6:3 унгарката Тимеа Бабош, докато американката Тайлър Таунзенд загуби с 6:7 (3), 7:5, 6:2 срещу Изалин Бонвентюр (Белгия). Кая Канепи от Естония елиминира шведката Йохана Ларсон след успех в два сета с 6:2, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини