Кириос: Трябва да бъде по-дисциплиниран



03-03-2019 12:21 | Николай Драганов

Ник Кириос отдавна е смятан за един от големите таланти на тениса, като на няколко пъти в своята кариера той вече доказа, че що се отнася до възможностите му, прогнозите са справедливи. Големият му проблем обаче се оказва спорният му характер и склонноста му да се забърква в скандали, да не мери приказките си, включително и на самия корт, и да изпада в състояние, при които тенисът не изглежда като негов приоритет. 


През последните 7 дни в Акапулко австралиецът показа по малко от всичко, с което е свързвано негово име, но в крайна сметка си тръгва от Мексико с три победи над представители на топ 10 и титлата. Запитан дали вижда себе си като топ 10 играч, Кириос намери повод, за да разкрие ексцентричния си характер, който според мнозина е най-голямото препятствие пред големите постижения в тениса, на които е способен.


"Отидох да карам джет ски в 5:30 следобед преди мача срещу Зверев, така че не мисля, че това е нещо, което би направил играч от топ 10", призна Кириос.


И въпреки неконвенционалната подготовка, Кириос успя да надвие световния №3 във финала. Преди това австралиецът победи Джон Иснър, Стан Вавринка и Рафаел Надал. 


"Щастливец съм, че се намирам в тази позиция. Трябва да бъда по-дисциплиниран, много по-голям професионалист и да правя точните неща. Дори нямам треньор, така че може би трябва да започна от там", коментира Ник.


Макар да се забърка в някои неприятности с феновете, най-вече с тези на Рафа Надал, Кириос получи подкрепата на трибуните във финалния мач. 


"Хората създаваха атмосферата всеки ден. Това беше най-добрата атмосфера, в която съм играл. Освиркваха ме, но все още ми харесваше да съм тук и да играя. Те създадоха емоциите, спомените, турнира. Беше невероятно", каза Кириос.
За него предстои участие на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, като в следващите три месеца той няма почти никакви точки за защитаване. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини