Безкомпромисен Федерер ще спори за титла №100



01-03-2019 19:49 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за финала на турнира на твърди кортове в Дубай, който е от категория АТП 500. Швейцарецът се разправи бързо и убедително с Борна Чорич – 6:2, 6:2, и в събота ще спори за титла №100 сред професионалистите.

„Днес чувствах топката по-добре. Направих няколко къси топки, които се получиха отлично. В същото време Борна беше уморен, все пак игра 3 мача в 3 сета с тайбрек във финалната част. Някои хора мислят, че играя, за да стана най-великия в историята, но това не е вярно. Играя, защото ми доставя удоволствие“, коментира Федерер след двубоя.

Негов опонент на финала ще бъде 20-годишният Стефанос Циципас, който в първия полуфинал надви драматично Гаел Монфис с 2:1 сета след 3 часа игра.

Двубоят започна по отличен начин за седемкратния шампион от надпреварата, който поведе с пробив в третия гейм за 2:1. Последва нов брейк за швейцареца, като след него той нямаше никакви проблеми и затвори откриващата част след 6:2.

Вторият сет започна вихрено за 20-кратния шампион на турнирите от Големия шлем, който направи брейк и излезе напред в резултата. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до седмия гейм, когато сервисът на Чорич отново капитулира, а с това и последния му шанс да се бори за нещо повече в тази среща. Федерер затвори в последствие с лекота мача в своя полза за малко над час игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини