Шампионът Дел Потро отказа участие в Индиън Уелс



28-02-2019 08:55 | Николай Драганов

Шампионът от миналата година на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро няма да защитава трофея си. Аржентинецът, за когото титлата през 2018-та година беше първа от тази категория, обяви решението си в официално изявление.


"Много съм разочарован, че няма да мога да се завърна в Индиън Уелс и да защитавам трофея си. Това е един от любимите ми турнири, имам прекрасни спомени там през миналата година, но моят медицински екип ме посъветва да почивам. Надявам се скоро да се завърна на корта", заяви Дел Потро.


Аржентинецът се завърна на корта за турнира в Делрей Бийч през миналата седмица, след като не бе играл от октомври миналата година заради фрактура в коляното. Още преди появата в Делрей Бийч той заяви, че ще използва турнира, за да види как се чувства на корта в официален мач.


Той отпадна на четвъртфиналите от Макензи Макдоналд в драматичен трисетов двубой, като призна, че все още изпитва известна болка и не може да се движи пълноценно. 


Директорът на турнира в Индиън Уелс Томи Хаас заяви, че напълно уважава решението на Дел Потро и му пожела бързо завръщане, включително на турнира през следващия сезон.


Отсъствието на Дел Потро от надпреварата може да го извади от Топ 10. В момента той има 5,085 точки и заема четвъртата позиция в ранглистата, но през миналата година спечели турнирите в Акапулко и Индиън Уелс, където през този сезон не участва. 


Японецът Таро Даниел, който през миналата година победи Новак Джокович в Индиън Уелс, ще заеме мястото на Дел Потро при жребия. Турнирът започва на 7-ми март, а именно на него очакваме и завръщането на Григор Димитров в игра за първи път след Australian Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини