Квалификант изхвърли водача в схемата в Дубай



27-02-2019 16:22 | Станко Димов

Квалификантът от Полша Хуберт Хуркаш поднесе изненадата на деня, след като победи водача в схемата Кей Нишикори със 7:5, 5:7, 6:2 и достигна до четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Дубай.

„Победата е голяма за мен, първата ми над играч от Топ 10. Може би бях по-добре подготвен психически за тази битка от него. Успехът ме изпълва с увереност и ще се опитам да остана в турнира максимално дълго“, коментира Хуркаш след двубоя.

„Борех се за всяка точка. Кей е невероятен играч. Трябваше да сервирам добре, за да имам шанс. Срещу тенисист като него е важно да сервираш добре и да можеш да печелиш лесни точки. Също така мисля, че бях солиден на ретур. Цялостно се представих много добре“, добави полякът.

Хуркаш реализира шест от седемте точки за пробив, които се откриха пред него и се поздрави с успеха след малко повече от два часа игра. В следващия кръг той ще срещне победителя от срещата Стефанос Циципас – Егор Герасимов.

Със силните си изяви в турнира продължава и световният №113 Рикардас Беранкис. След успеха над Данийл Медведев на старта, литовецът се справи и с Денис Кудла (САЩ) с 6:4, 6:1. На четвъртфиналите Беранкис ще има за съперник намиращия се в отлична форма Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини