Федерер: Чувствам, че тялото ми е готово да играе на клей



Федерер: Чувствам, че тялото ми е готово да играе на клей
Свързани играчи
Тагове
25-02-2019 16:47 | Tennis24.bg

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер заяви, че решението да се завърне в турнирите на червено не е свързано с евентуален край на кариерата му.

Бившият номер 1 в света не е играл на клей от 2016 година, но потвърди участие в надпреварата в Мадрид през май. 37-годишният Федерер пропускаше сезона на червено в последните години, за да съхрани сили за по-бързите твърди и тревни кортове, на които има най-много успехи.

"Това, че ще се включа в Мадрид, не значи, че смятам да приключвам кариерата ми или повече да не играя на червено. Въобще не съм мислил в тази посока, когато заявих участие. Просто сега чувствам, че тялото ми е готово за игра на клей, тези турнири се вписват в разписанието ми, затова и взех това решение. А и не искам да правя прекалено голяма пауза, за да съхраня ритъма си за втората част от сезона", коментира Федерер.

"Няма да бъде лесно, без съмнение. Но не виждам нищо страшно в това. В края на краищата аз съм израснал на червени кортове. Мисля, че съм напълно готов да се пренеса от твърдите кортове на клея, а след това на тревата и после пак на твърдите кортове", допълни швейцарецът.

Федерер е трикратен победител на турнира в Мадрид. Очаква се, освен в столицата на Испания, Маестрото да участва и на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини