23-годишен сърбин с първи ATP трофей



25-02-2019 09:25 | Николай Драганов

Сръбският тенисист Ласло Джере триумфира с титлата от ATP 500 турнира в Рио след успех с 6:3, 7:5 над 18-годишния Феликс Оже-Алиасим във финалния двубой.


За 23-годишният Джере това е първи трофей от ATP, като и двамата финалисти в Рио досега не бяха участвали в мач за титла от тура в своите кариери.


Сърбинът започна седмицата под №90, но благодарение на своя триумф от понеделник се изкачва до рекордната за себе си 30-та позиция в световната ранглиста.


Успехът беше изключително емоционален за Джере, който призна, че е загубил баща си само преди два месеца, след като още преди 7 години това се е случило и с майка му.


"Не познавам много играчи, които са преминали през тези неща. Бих се радвал да бъда онзи, който вдъхновява останалите и показва, че въпреки всичко можеш да бъде успешен", коментира Джере.


"Изживявах своята мечтана седмица. Толкова много неща бяха постигнати тук. Наистина съм много щастлив и емоционален. Радвам се, че успях да премина през тези мачове, защото беше много тежко психически и физически", добави той.


Джере започна седмицата с чиста победа над шампиона от 2017-та година и поставен под №1 в схемата Доминик Тийм, което беше и първият му успех над представител на Топ 10. "Моят треньор беше разочарован, защото смяташе, че играя добре, но се падам срещу водача в схемата още в първи кръг. Но аз почувствах, че трябва да извлека позитивите от това и може би не е лошо, че ще играя с поставеният под №1 точно сега", разказа сърбинът.


След това той не изгуби сет срещу Таро Даниел и Каспер Рууд, а оттеглянето на Алиаз Беден на полуфиналите го остави свеж за финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини