Циципас се завърна на победния път



21-02-2019 09:50 | Николай Драганов

Стефанос Циципас победи с 6:4, 6:2 Хуберт Хуркаш от Полша в първия си мач от турнира в Марсилия, като по този начин се поздрави с първи успех във френския град от три появи там. 


Световният №12 спря негативната си серия на две загуби - от Монфис на четвъртфиналите в София и от Джумхур в първи кръг в Ротердам, след като надви Хуркаш само 59 минути. Това беше втори успех от два мача за Стефанос срещу този съперник.


"Беше добър мач, насладих му се. Продължавам напред. Добре е, когато започнеш силно. Без от онези безпроблемни мачове, всичко мина гладко. Пробивите дойдоха когато трябваше. Като цяло бях стабилен", коментира Циципас след успеха си. 


В следващия кръг гръцкият състезател със сигурност ще се изправи срещу "щастлив губещ", който ще бъде излъчен от дуела между двама такива играчи - Серхи Стаховски от Украйна или французина Грегоар Барер. 


Напред в Марсилия продължава и Жил Симон, който на старта победи получилият "уайлдкард" свой сънародник Антоан Хоан, а във втори кръг се справи също в три сета с Петер Гойовчик от Германия - 4:6, 6:4, 6:2. 


Голям успех постигна Андрей Рубльов, който минава по труден път след скоростта, с която изгря на небосклона преди година. В първи кръг той се наложи над шампиона от Монпелие Жо-Вилфред Цонга след 2:6, 6:4, 6:2 и ще се изправи срещу Матео Беретини за място на четвъртфиналите.


От надпреварата отпадна поставеният под №4 Денис Шаповалов, който почива в първи кръг, а във втори отстъпи на Михаил Кукушкин в два сета - 4:6, 6:7(4). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини