Франсис Тиафо разочарова на родна земя



Франсис Тиафо разочарова на родна земя
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-02-2019 12:19 | Tennis24.bg

Франсис Тиафо отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове в Ню Йорк с награден фонд 695 хиляди долара. Поставеният под номер 2, който получи "уайлд кард" за участие в последния момент, загуби от Джейсън Юн (Тайван) с 3:6, 5:7.

В първия си мач след дебютното достигане до четвъртфиналите в турнирите от Големия шлем в Австралия преди три седмици Тиафо не беше на необходимото ниво срещу 143-ия в света Юн.

В същото време 29-годишният азиатец, който е роден в САЩ, изигра един от най-добрите си мачове срещу 29-ия в световната ранглиста и заслужено спечели. Той показа нерви в края, когато сервираше за победата във втория сет и пропусна мачбол при 5:4, но след това отново проби и при втората си възможност на собствен сервис затвори срещата. На четвъртфиналите Юн ще се изправи срещу поставения под номер 6 Сам Куери (САЩ).

Вицешампионът от миналия сезон Куери елиминира Раду Албот (Молдова) с 6:3, 6:4, след като не даде нито една възможност за пробив на съперника.

Друг представител на домакините Райли Опелка наниза 32 аса и спечели 95 процента от точките при вкаран първи сервис за успеха срещу узбека Денис Истомин с 6:7(8), 7:6(6), 1:0 и отказване на съперника заради травма на крака.

21-годишният Опелка, който пропусна три сетбола в първия тейбрек, ще се опита да стигне за втори път в кариерата си до полуфинал в турнирите на АТР в мача срещу испанеца Гийермо Гарсия-Лопес, който победи австралиеца Джон Милман със 7:6(4), 1:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини