Лудата седмица на Лондеро: От 0 победи в кариерата до титла



11-02-2019 08:47 | Николай Драганов

Намиращият се под №112 в началото на миналата седмица аржентинец Хуан Игнасио Лондеро завърши най-невероятната седмица в своята кариера подобаващо - с титла от турнира от сериите ATP 250 в Кордоба.


Роденият на около 50 километра от града Лондеро надигра на финала своя далеч по-успешен сънародник Гуидо Пея след обрат - 3:6, 7:5, 6:1 в отделните части. 


За 25-годишният аржентинец това беше не само първи трофей от ATP, не само първи финал, но до началото на тази седмица той никога досега не беше постигал победа в основната схема на който и да е турнир от ATP тура. 


От 0:3 статистика в тура досега в кариерата си, Лондеро вече е 5:3 и то с цената на трофей, с какъвто не може да се похвалят много играчи, включително съперникът му Пея, който е достигал №39 в света и вече е загубил четири финала в своята кариера.


Лондеро прави най-големият скок в своята кариера в ранглистата и през новата седмица вече е №69 в нея, което означава изкачване с 43 позиции. По пътя към невероятния си триумф, той победи Николас Джари, Лоренцо Сонего, Педро Качин и Федерико Делбонис.


Любопитна подробност е, че освен трофея, Лондеро ще получи чек за 90 990 долара, което представлява 30% от спечеленото досега от него за 9 години при професионалистите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини