№112 ще търси титла в изцяло аржентински финал в Кордоба



№112 ще търси титла в изцяло аржентински финал в Кордоба
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-02-2019 09:54 | Николай Драганов

Двама представители на домакините ще спорят за трофея от турнира в Кордоба, Аржентина от категория ATP 250 - Гуидо Пея и Хуан Игнасио Лондеро. 


Поставеният под №8 в схемата Гуидо Пея ще търси първи трофей в кариерата си от четвъртия си финал, след като се наложи с 6:1, 3:6, 6:3 над Пабло Куевас. Пея играе поне по един финал в ATP за четвърта поредна година, но засега не познава вкуса на крайния успех.


Още по-грандиозно е постижението на неговия съперник във финала - 112-тия в света Хуан Игнасио Лондеро. Преди старта на турнира в Кордоба, Лондеро имаше едва три мача и три загуби в ATP тура, но напълно оправда решението на организаторите да му дадат "уайлдкард". 


25-годишният Лондеро, който е роден само на около 50 километра от Кордоба, записа четири успеха и ще спори за трофея. Нещо повече - по пътя към финала той не е изгубил дори сет.


"Всичко това е лудост. Наистина нямам представа какво правя тази седмица, това е истината", коментира Лондеро, който имаше едва две победи над играчи от Топ 100 изобщо в кариерата си. 


"Никога не съм си представял това, да бъда на финал. Все още не разбирам точно емоцията, която изпитвам и не мога да я опиша. Но определено ми харесва", коментира щастливият аржентинец. 


Гуидо Пея и спечелил и трите си мача досега срещу Лондеро, но нито един от тях не е в ATP тура. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини