Медведев прегази Монфис по пътя към финала (снимки)



09-02-2019 19:33 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Данийл Медведев се класира за финала на четвъртото издание на Sofia Open. Руснакът регистрира изключително убедителен успех над Гаел Монфис в първия мач между двамата изобщо – 6:2, 6:4 след 76 минути игра.

Срещата можеше да приключи дори по-бързо, но при 5:2 във втория сет, когато сервира за мача, Медведев допусна пробив на 0 и забави с малко момента на триумфа.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

В неделя руснакът ще излезе за финал за втори път от началото на сезона, след като през януари отстъпи пред Кей Нишикори в спора за трофея в Бризбън, Австралия. Общо в кариерата си московчанинът има 3 титли на единично, всичките спечелени през миналия сезон.

На финала 22-годишният тенисист ще се изправи срещу Мартон Фучович. На ниво световен тур двамата имат един дуел – на червените кортове в Монте Карло миналия сезон, когато Медведев се налага с 2:1 сета.

„Турнирът не започна добре за мен. В първия мач загубих първия сет и можех да отпадна още на старта. Сега съм на финал и няма от какво да се оплача. Турнирът е страхотен, казах го още на първата си пресконференция. Няма от какво да се оплача, всичко е перфектно организирано“, каза Медведев след срещата.

Очаквайте по-късно и пълната пресконференция на руския тенисист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини