Монфис прелетя над Циципас и запълни финалното каре (снимки)



08-02-2019 21:23 | Станко Димов

Гаел Монфис се класира за полуфиналите на Sofia Open 2019, след като победи Стефанос Циципас с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 7:6 (5) след точно час и половин а игра. Френският тенисист, поставен под №7 в схемата, изнесе страхотен мач, в който не загуби нито веднъж подаването си и запълни финалното каре в „Арена Армеец“.

Монфис осъществи два брейка в откриващия сет - в първия и последния гейм, а втората част спечели след тайбрек, като по този начин взе частичен реванш за поражението от този съперник в единствения им предишен мач – в Шанхай миналия сезон.

Тъмнокожият тенисист сервира фамозно и спечели 93% от точките след вкаран първи сервис (59% при втори). При подобни показатели, Циципас логично не стигна до брейк-пойнт през целия мач. От началото на седмицата Монфис е в страхотна форма и няма загубен сет. Преди Циципас, той победи последователно Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.

В събота, не преди 18:00 часа, Монфис ще се изправи срещу третия поставен Данийл Медведев (Русия) в пряк дуел за място на финала. До момента французинът и руснакът не са се срещали нито веднъж в официален мач. Другият полуфинал противопоставя Матео Беретини (Италия) и Мартон Фучович (Унгария).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини