Мария Шарапова горда с представянето си, прицели се в "Ролан Гарос"



03-04-2011 00:29 | Николай Драгиев

Мария Шарапова заяви, че е горда от представянето си в последните 3-4 седмици. Тя достигна полуфинал на турнира в Индиън Уелс и финал в Маями. Рускинята допълни, че с нетърпение очаква сезона на клей, а след това и този на трева.

 

Маша не успя да извърви последната крачка на надпреварата от категорията Premier Mandatory в Маями, губейки финалната битка с Виктория Азаренка след 1:6, 4:6.

 

"Беше твърде късно да покажа моята игра при 4:0 във втория сет. Щеше ми се това да бе станало малко по-рано. Срещу играч от тази класа трябва да си на ниво още от началото," анализира бившата номер 1.

 

Шарапова вече има 12 загуби от 34 финала, които е играла. От понеделник тя започва своята 240-а седмица в топ 10.

 

"Много, много горда съм от постиженията си в последните три или четири седмици. Само преди малко повече от два месеца бях напълно извън форма, с куп проблеми. Така че всичко това е страхотно. Отидох в Индиън Уелс без очаквания, тъй като бях болна няколко седмици. 

 

"С нетърпение очаквам предстоящите турнири. Обичам лятото. Обичам започването на сезона на клей. "Ролан Гарос" е турнирът, който не съм печелила от "Големия Шлем", така че искам да се представя силно там. Малко по-малко след това започвам да мисля за сезона на трева," допълни Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини