Водачът в схемата е аут след първия си мач



06-02-2019 22:34 | Tennis24.bg

Матео Беретини поднесе най-голямата изненада от началото на Sofia Open 2019. 22-годишният италианец победи във втория кръг водача в схемата Карен Хачанов с 2:1 сета, в отделните части 6:7 (6), 6:3, 6:4 след повече от два часа игра на централния корт в „Арена Армеец“. Беретини пропусна сетбол в тайбрека на първата част, но в следващите два сета игра безупречно и си заслужи място на четвъртфиналите.

Хачанов започна силно срещата и след ранен пробив поведе в резултата. При 5:3 руснакът сервира за успех в сета, но за първи път от началото на двубоя показа колебания при сервис. Беретини се възползва и върна пробива. Впоследствие се стигна до тайбрек, италианецът първи получи сетбол, но не се възползва. При 7:6 в своя полза Хачанов осъществи безценен мини-пробив, който му донесе преднина в резултата.

Вторият сет беше решен от един пробив, дело на Беретини в шестия гейм. Водачът в схемата дори не стигна до точка за връщане на пробива и логично срещата навлезе в пълния си формат.

В третия сет Беретини проби за аванс 2:1 гейма, след което убедително затвърди със сервис-гейм на 15. До края на мача Хачанов не успя да се справи с началния удар на италианеца и безславно напусна турнира след първия си двубой в София.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини