Циципас: Турнирът е страхотен, дошъл съм за титла



06-02-2019 19:02 | Станко Димов

Стефанос Циципас даде официална пресконференция преди участието си на Sofia Open. Преди да отговори на въпросите на репортерите, гръцкият тенисист сподели следното:

„Това е вторият път, в който идвам в България. Първото ми впечатление е, че сега времето е много по-хубаво. При предишното ми посещение имаше сняг.Благодаря на организаторите за поканата. Разбрах, че ще има много публика от Гърция, което ще ме накара да се чувствам много добре по време на моите двубои. Организацията е прекрасна – има великолепен централен корт, храната също е добра, физиотерапевтите са отлични и се надявам да стане страхотен турнир“.  

-    Преди две години участва на този турнир, но всичко беше по-различно за теб – игра в малката зала, първи кръг на квалификациите беше победен от Милан Зекич. Какво се промени през тези две години за теб?
-    Със сигурност се случиха много загуби. Не помня тази конкретната, но това беше още един пример, който ми показа, че от загубите могат да се научат много неща. Загубите те карат да тренираш по-здраво, да работиш върху конкретни елементи от твоята игра.

-    Очакванията към теб са големи, считан си за фаворит за титлата. Готов ли си чисто физически и психически след битките в Мелбърн?  
-    Честно казано нямах много почивни дни след представянето ми в Австралия, където останах почти до края на турнира, дълго участие за мен. Прибрах се в академията, в която тренирам, започнах лека подготовка. Ако трябва да съм честен – не съм се възстановил напълно. Предпочитам да вляза в турнира с по-малко очаквания към себе си, по този начин нямам голямо напрежение. Но знам, че с моята воля и решимост на корта, мога да стигна далеч в този турнир. Ще се радвам, ако се случи, защото това е великолепен турнир.

-    Какво е чувството да победиш Федерер?
-    Това, което си спомням е, че след последната точка в мача главата ми буквално щеше да експлодира. Беше невероятно чувство. Федерер е моят идол и е страхотно, когато твоят идол стане твой съперник. Знам, че следващият път, когато се срещнем на корта нещата ще бъдат различни. Той ще познава много по-добре моята игра и ще трябва да бъда по-подготвен, за да имам успех срещу него. Това беше мач, от който също успях да науча нещо ново за себе си.

-    Победи Федерер, но след това загуби категорично от Надал, който пък загуби категорично от Джокович. На пресконференцията след загубата от Надал беше съкрушен. Сега, няколко седмици по-късно, как приемаш тази загуба и колко голяма е разликата с най-добрите – Джокович и Надал?
-    Да, бях съкрушен, защото това беше прекалено лесен мач за него. Вярвах, че ако го победя, след това ще мога да победя и във финала и да стана шампион. Чувствах, че играя на 100% от възможностите си. Именно поради тази причина бях съкрушен на пресконференцията след мача. Аз искам да играя с подобни съперници, искам да играя с Джокович, с Надал, с Федерер и загуба като тази само ще ме мотивира да работя още по-здраво и да си извадя поуките.

-    Извън тениса, София ще намери ли място в твоите фотографски канали и в твоя видео блог?
-    Щеше ми се да мога да го направя, само че имах инцидент с моята камера, оборудването ми пострада. Ако имам време ще трябва да разчитам на моя телефон.

-    И за финал – кой е твоят фаворит за титлата? Може би се казва Стефанос?
-    Затова съм дошъл в турнира – да го спечеля. Не съм тук, за да играя втори кръг или четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини