Федерер отново не сдържа нервите си, вбеси се на въпрос на журналист



02-04-2011 03:03 | Станко Димов

Загубата от Рафаел Надал на полуфиналите на турнира в Маями извади от равновесие световния номер 3 Роджър Федерер. На пресконференция след двубоя швейцарецът за пореден път не сдържа нервите си. Причина за реакцията му бе въпрос на журналист, който го попита колко дълго ще остане Федерер в елита на мъжкия тенис.


„Няма нищо по-неприятно за мен от това да отговарям на подобни въпроси. Не знам колко пъти още ще ми зададете този въпрос, но няма да отговарям повече на него”, изригна на рекордьорът по титли от Големия шлем.


„Разбира се, че е разочароващо, когато губя такива двубои, но това са най-тежките и най-важни срещи. Именно за тях работя толкова усърдно. След такива поражения обаче идват новите турнири и това е всичко, за което мисля”, каза още Федерер.


„ Не се чувствам като на 35 години, на колкото се опитвате да ме накарате да се чувствам. На 29 години съм и пред мен има още много време за игра. Загуби като тази не са някакъв провал за мен. Иска ми се да бях играл по-добре, но това е положението и го приемам. Сега ще мисля за Монако, за сезона на клей. Ще се концентрирам в подготвката си и това е всичко", коментира швейцарецът.


Относно двубоя с Рафа, Федерер сподели: „Имах няколко шанса, които пропилях, а срещу Надал това не остава ненаказано. За жалост обаче точно в тези моменти, когато не трябваше да губя точката, играх слабо. Определено тежка вечер за мен”, каза Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини