Чехия без голямата си звезда в сблъсъка с Румъния



31-01-2019 12:48 | Tennis24.bg

Две бивши номер 1 в света при жените ще се изправят една срещу друга в първия кръг на Фед Къп, след като жребият отреди сблъсък между настоящия шампион Чехия и Румъния на 9-10 февруари. Световната номер 5 Каролина Плишкова ще изведе чешкия тим срещу третата в света Симона Халеп и румънския състав. Плишкова бе на върха в женския тенис за 7 седмици през 2017, докато Халеп бе първа в ранглистата за 48 седмици общо, преди да бъде свалена от лидерската позиция от шампионката на Аустрелиън Оупън Наоми Осака. ,,Симона Халеп ще участва, така че ни чака страхотна битка“, сподели Плишкова на своя уебсайт.

Чехкинятя, която достигна до полуфиналите в Мелбърн, ще играе заедно с 38-та в света Катерина Синякова (номер 1 при двойките), 73-та в ранглистата тийнейджърка Маркета Вондрушова и специалистката на двойки Барбора Крейчикова. Синякова бе изненадата на миналогодишния финал за Фед Къп, след като спечели и двата си мача на сингъл, за да поведе Чехия към успех с 3-0 над САЩ. Това бе и шестата титла на страната от последните осем издания на надпреварата.

,,Доволен съм, че разполагаме с много силен отбор“, сподели капитанът на Чехия Петър Пала, който няма да може да разчита на финалистката в Австралия Петра Квитова за сблъсъка в източния чешки град Острава.

,,Петра Квитова се извини за това, че пропуска мачовете и аз я разбирам напълно, предвид натоварения й график“, коментира решението на чехкинята Пала. Двукратната шампионка на Уимбълдън от 2011 и 2014 Квитова има да защитава титлите си на турнирите в Санкт Петербург тази седмица и в Доха в седмицата след мачовете за Фед Къп.

Освен Халеп, капитанът на Румъния Флорин Сегарчеану повика 28-та в света Михаела Бузарнеску, Ирина Камелия-Бегу (71), Ана Богдан (99) и Моника Никулеску (100). ,,Ще бъде много трудно, румънският тим е много силен и шансовете са равни“, допълни Пала. В последния си пряк сблъсък за Фед Къп Чехия победи с 3-2 Румъния в първи кръг в Клуж през 2016. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини