Перфектният Джокович с четвърти пореден финал



01-04-2011 22:30 | Николай Драгиев

Новак Джокович се класира за четвърти пореден финал през 2011 година след 23-ата си поредна победа за 2011 г. Той победи с 6:3, 6:1 Марди Фиш и вече очаква своя съперник в срещата за титлата от сблъсъка между Роджър Федерер и Рафаел Надал, които играят по-късно.

 

Ноле е на път да стане едва четвъртият играч в историята, който печели трите най-големи турнира от началото на сезона - Australian Open, както и "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями. Това носи и неофициалното название "трансконтинентален шлем".

 

До момента през сезона Джокович има загубени само пет сета. Той води със 7:0 в срещите си с играчи от топ 10, което не е добър знак за бъдещия му опонент.

 

Джокович не започна по най-добрия начин битката с Фиш. Той се наложи да спасява още в самото начало две точки за пробив, но го направи по подобаващ начин - с асове. При 2:2 гейма срещата бе спряна за кратко заради дъжд. Подновяването сякаш помогна на сърбина и той без проблеми затвори първата част с 6:3.

 

Фиш нямаше какво да противопостави повече на корта и Джокович за малко повече от 20 минути направи два пробива във втория сет. В крайна сметка Джокера затвори с 6:1. Интересното е, че той не е допуснал нито един пробив от началото на турнира в Маями.

 

Марди Фиш също трябва да е доволен от представянето си в Маями, тъй като от понеделник ще бъде номер 11 в ранглистата, което освен рекордно за него, му позволява да стане ракета номер 1 на САЩ, измествайки Анди Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини