Рафа Надал отказа турнир с участието на Гришо



29-01-2010 21:26 | Николай Драгиев

Рафа Надал, който получи поредна неприятна контузия на коляното по-време на 1/4 финала на Откритото първенство на Австралия срещу Анди Мъри, бе принуден да се оттегли от участие в предстоящия турнир в Ротердам, който започва на 8-и февруари. Очаква се испанецът реално да се завърне на корта в началото на март за Индиън Уелс.

Въпреки липсата на Рафа, феновете на тениса ще могат да наблюдават в холандския град звезди като Николай Давиденко, Новак Джокович и Жо-Вилфред Цонга. Очаква се "уайлд кард" да получи и българската звезда Григор Димитров, който миналата година падна именно от Надал във втори кръг, като преди това бе победил Томаш Бердих.

Миналата година Рафа стигна до финала в Ротердам, където се срещна пак с Анди Мъри, но загуби финалната среща.

"Чувствам се добре и мисля само за моето възстановяване. Основната ми цел в момента е да се върна на корта и да бъда в конкурентна форма. За мен е голямо разочарование, че няма да мога да играя на турнира в Ротердам през тази година, тъй като той е един от най-добрите тенис турнири от календара на АТП. Следващата година обаче ще направя всичко възможно да бъда там", заяви Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини