Джокович продължава напред след отказване



23-01-2019 11:46 | Станко Димов

Новак Джокович зае последното свободно място в полуфиналното каре на Australian Open. Сърбинът водеше с 6:1, 4:1 в двубоя си срещу Кей Нишикори, когато азиатецът се отказа заради контузия.

Още през първата част на двубоя стана ясно, че Нишикори изобщо не се чувства добре физически. След сета той получи масаж на крака от физиотерапевт, завърна се на корта, но след 15-ина минути избра правилното решение да сложи край на агонията си.

На полуфиналите Джокович ще се изправи срещу французина Люка Пуй, който по-рано днес се справи с Милош Раонич и за първи път в кариерата си достигна до топ 4 в турнир от Шлема.

"Имали сме толкова битки срещу Кей, четвъртфинали, полуфинали. Тук се срещаме за втори път. Съжалявам за него, че всичко свърши така. Надявам се, че не е сериозно и той ще се възстанови бързо. За мен пък се получи така, както лекарите биха препоръчали. След тежкия мач преди два дни (над три часа и четвърт срещу Даниил Медведев) най-доброто беше да не прекарам много време на корта днес. Чувствам се добре физически. Вече съм на полуфиналите съм и ще направя всичко възможно, за да се подготвя максимално добре", каза Джокович в интервюто на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини