Свитолина дели Осака от разваляне на 13-годишно проклятие



21-01-2019 09:16 | Николай Драганов

Елина Свитолина и Наоми Осака ще спорят за полуфинал в горната част на схемата при дамите на Australian Open 2019. 
Поставената под №4 японка се справи в три сета с Анастасия Севастова от Латвия след обрат - 4:6, 6:3, 6:4 и за първи път в своята кариера ще играе на четвъртфинал в Мелбърн.


Нейна съперничка за място в Топ 4 ще бъде №6 в схемата Елина Свитолина, която надигра с 6:2, 1:6, 6:1 американката Мадисън Кийс. За Свитолина това също е второ участие на тази фаза в Откритото първенство на Австралия.


Победа за Осака в този вълнуващ четвъртфинален сблъсък би означавала, че за първи път от 13 години насам шампионка в турнир от Шлема ще прескочи четвъртфиналната фаза на следващия турнир от Голямата четворка, в който участва. 


За последно през 2006-та година Ким Клайстерс прескочи четвъртфиналите в Мелбърн, след като преди това беше спечелила Откритото първенство на САЩ. 


Ако проклятието на бъде нарушено и победителка в този мач се окаже Свитолина, това ще означава личен рекорд за украинката в турнирите от Големия шлем. До този момент нейният рекорд е именно четвъртфиналната фаза, която е достигала още три пъти - на "Ролан Гарос" през 2015-та и 2017-та година и през миналата година в Мелбърн. 


Победителката от този мач ще спори на полуфинал с Каролина Плишкова или победителката от суперсблъсъка между Серина Уилямс и Симона Халеп. Плишкова се класира на четвъртфинал след успех над Гарбине Мугуруса с 6:3, 6:1 и очаква спокойно своята съперничка, която ще бъде излъчена от най-интересния двубой за деня. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини