Джокович си подпечата първото място в света



Джокович си подпечата първото място в света
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-01-2019 08:49 | Tennis24.bg

Новак Джокович загуби първи сет на Аустрелиън Оупън, но елиминира Денис Шаповалов и се класира за четвъртия кръг на турнира от Големия шлем.

Сърбинът спечели мача срещу 19-годишния канадец с 6:3, 6:4, 4:6, 6:0 за два часа и 22 минути игра. Ноле имаше категорично превъзходство в първите два сета и напълно контролираше играта. Подобна бе ситуацията и в третия сет, в който Джокович водеше с 4:2 с пробив, но сбърка два пъти на своя сервис и загуби тази част. В четвъртия сет световният номер заигра отново на много високо ниво и не даде нито един гейм на опонента си.

Това бе първа среща между 31-годишния сърбин и 12 години по-младия от него канадец, който е 27-и в света. За място в 1/4 финалите Джокович ще спори с руснака Даниил Медведев, който отстрани белгиеца Давид Гофен с 6:2, 7:6, 6:3.

Медведев е на 22 години и е 19-и в света. Новак Джокович не загуби нито един сет в първите си срещи в Мелбърн с Мичъл Крюгер и Жо-Вилфред Цонга. С днешната си победа сърбинът си гарантира, че ще остане на върха след Откритото първенство на Австралия, без значение от следващите резултати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини