15-та поредна победа за Федерер в Мелбърн



14-01-2019 15:35 | Николай Драганов

Роджър Федерер постигна 15-та поредна победа на Australian Open, след като откри тазгодишното си участие с чист успех над Денис Истомин - 6:3, 6:4, 6:4. 


Шесткратният шампион от Мелбърн и носител на трофея в последните две издания на турнира не се изправи пред нито една точка за пробив, като същевременно проби по веднъж и в трите сета. 

 

"Много съм доволен от своя първи кръг, честно казано. Беше чудесно, усещах топката много добре", коментира Федерер. "Пазих добре своя сервис, не позволих на Денис да се вкопчи в моите геймове. Също така винаги бях водач, това определено помага, дава ти свобода. Трябваше да покаже и малко защита, малко нападение, общо взето - всичко", добави шампионът. 


Това е втората най-дълга серия за Маестрото в Мелбърн след онази между 2006-та и 2018-та, когато направи 19 поредни победи. 
В опит да постигне 16-ти пореден успех и втори на Australian Open 2019, швейцарецът ще се изправи срещу Даниел Еванс. 

 

С победа откри кампанията си и Марин Чилич, който се наложи с 6:2, 6:4, 7:6(3) над Бърнард Томич. Във втори кръг финалистът от миналата година ще се изправи срещу американеца Макензи Макдоналд, който надви Андрей Рубльов в четири сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини