Циципас откри сезона с победа



09-01-2019 10:59 | Николай Драганов

Младата звезда на гръцкия тенис Стефанос Циципас откри успешно своя сезон 2019. Шампионът от младежкия заключителен турнир в Милано през миналата година се наложи с 6:3, 6:4 над Гуидо Андреоци в двубой от втори кръг на турнира в Сидни.


Циципас е поставен под №1 в схемата и ще търси втора титла от тура в кариерата си, след като през миналата година спечели първия си трофей на турнира в Стокхолм. 


Гръцкият тенисист, който е само на 20 години, в момента заема №15 в света, а освен крайните успехи в Стокхолм и Милано записа и финали в Барселона, както и на "Мастърс" турнира в Канада. 


За място на полуфиналите той ще спори с Андреас Сепи, който надигра Мартин Клижан със 7:6(2), 6:2. В другия четвъртфинал в тази част на схемата един срещу друг ще излязат поставеният под №3 Диего Шварцман и квалификанта от япония Йошихито Нишиока. Аржентинецът се наложи с 6:2, 6:3 над Гийермо Гарсия-Лопес, докато Нишиока надигра Андрей Рубльов.


Домакините от Австралия нямаха късмет при жребия и на четвъртфинал ще се срещнат двама от тримата им останали представители - Алекс де Минор и Джордан Томпсън. Де Минор се наложи над Рейли Опелка от САЩ, докато Томпсън надигра Таро Даниел. Японецът замени в схемата шампионът от миналата година и №2 сред поставените Данийл Медведев, който се отказа от защита на титлата си след достигнатия финал в Бризбън преди дни. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини