Контузия стресна Зверев в навечерието на Australian Open



07-01-2019 11:18 | Tennis24.bg

Световният номер 4 Александър Зверев може да пропусне започващия след седмица първи турнир от Големия шлем – Australian Open. Причината е контузия в подколянното сухожилие.

Германецът се отказа от участие на демонстративния турнир Световно тенис предизвикателство в Аделаида, където трябваше да се изправи срещу Борна Чорич. На негово място ще играе испанецът Фернандо Вердаско. Очаква се Зверев да почива до началото на турнира в Мелбърн, където ще се надява да се представи силно, ако травмата не го възпре.

"Беше ни съобщено, че Александър Зверев ще пропусне събитието. Знаем, че той много искаше да участва, но му намерихме заместник в лицето на Фернандо Вердаско", заяви генералният мениджър на Световното тенис предизвикателство Дейвид Хърн.

Зверев приключи много силно миналия сезон, като спечели финалите на АТП в Лондон, записвайки последователни победи над Роджър Федерер и Новак Джокович.

През уикенда той игра на финал на Хопман Къп в Пърт, но заедно с Ангелик Кербер отстъпиха пред Швейцария в двубоя за трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини