Сабаленка триумфира в Шънджън



Сабаленка триумфира в Шънджън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-01-2019 12:09 | Николай Драганов

Поставената под №1 в схемата Арина Сабаленка спечели титлата от турнира в Шънджън след успех с 4:6, 7:6(2), 6:3 над Алисън Риске в страхотен финал.


Това беше пети финал в WTA за младата белорускиня в последните десет месеца. Тя триумфира с две титли от категория "Премиер" през миналата година, а трофеят в Шънджън означаваше първи трофей от категория "Интернешънъл".


13-ата в света Сабаленка допусна пробив при второто си подаване в първата част, след като минута по-рано имаше точка за пробив, но Риске се справи. До края на частта не се стигна до нови точки за пробив и американката поведе в резултата.


Последва много оспорван сет, в който двете размениха по един пробив, за да се стигне до тайбрек, спечелен от Сабаленка с по един минибрейк в началото и играя и без отлична игра при свой налачен удар. 


Решителната трета част започна с два пробива за Арина и преднина от 3:0, преди Риске да върне един от брейковете за 1:3. При 4:3 и сервис на Сабаленка, американката дори имаше точка за връщане на пробива, белорускинята се справи и поведе с 5:3, а след това на свой ред проби, което и донесе титлата. 

 

"Това е трета титла за мен и втора в Китай. Доволна съм от този резултат, това е страхотно начало на годината. Беше ми особено трудно да се върна след първия сет, тъй като Алисън изигра невероятен мач", каза Сабаленка след двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини