Пийт Сампрас хвали Джокович и Федерер, ще пише книга



31-03-2011 13:59 | Николай Драгиев

Пийт Сампрас обяви, че според него пред Роджър Федерер има още няколко години на много високо ниво. Американецът отчете, че Федерер има много по-голяма мотивация за игра, отколкото самият той в този период от кариерата си.

 

"Аз нямах тази мотивация за игра, докато той е все още гладен за успехи. В момента той се бори с играчи, които наистина стават все по-добри, но съм убеден, че ще се справи. Вижте, що се отнася до Уимбълдън и US Open, аз все още го виждам като фаворит. 

 

""Ролан Гарос" не изглежда реалистична цел за него, но и там той може да покаже добро ниво. Наистина е невероятно трудно година след година да си най-добрия играч в света. Може да не отстъпиш от нивото си, но другите стават все по-добри. Това се видя с навлизането на Надал, а сега и на Джокович. Чака ни интересна година," смята Сампрас.

 

Помолен от "Ню Йорк Таймс" да анализира представянето на Новак Джокович в последно време, Сампрас определя Ноле като най-добрия що се отнася до движението по корта.

 

"Той е просто невероятен в това отношение. Особено на твърди кортове е много трудно да му завършиш точка. Роджър и Рафа също се движат много добре, но в последните няколко месеца Джокович укрепна физически и става все по-добър."

 

Сампрас още разкрива, че смята също да напише книга. В нея той ще акцентира единствено на тениса и своя натрупан опит, а ще запази личния живот за себе си и няма да разкрива много от него. "Целта не е да направя много пари," споделя Сладкия Пийт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини