Джокович с труден успех в Доха



02-01-2019 20:31 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Доха, след като победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:4, 6:1 в мач от втория кръг на надпреварата.

Сръбският тенисист не започна добре срещата, докато Фучович бе много солиден на собствен сервис и не даде нито една възможност за пробив на съперника си. Фучович от своя страна успя да вземе веднъж подаването на Джокович, за да поведе в резултата.

След това Джокера стабилизира играта си и направи единствения пробив във втория сет, за да изравни, след което напълно доминираше в решаващата трета част, давайки само един гейм на опонента си, за да затвори мача след точно два часа игра.

Това беше 14-та победа за Ноле от 15 мача в Доха в кариерата му, която запази шансовете му за трети трофей от надпреварата. Единствената му загуба е през 2015-та година, когато отстъпва на Иво Карлович в три сета на четвъртфиналите.


"Той беше по-добрият играч за два сета, няма спор, аз успях да го пречупя едва в края на втория сет. Мисля, че той свали малко нивото си и аз успях да надделея", коментира Ноле, който успя да спечели 67% от точките при втори сервис на съперника в третия сет, което се оказа решаващо.


"Мартон определено ме изненада със своето ниво. Беше изключително високо в първите два сета. Трябва да кажа, че той беше този, който диктуваше играта. Беше невероятен в защита. Имаше добър сервис, добра тактика и успя да се доближи много близо до победата", добави водачът в ранглиста по адрес на световния №36 Фучович.


На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу Николоз Басилашвили, който надигра финалистът от миналата година Андрей Рубльов след 6:3, 6:4. Двамата играха за първи път през миналата година в Рим, когато Ноле излезе краен победител. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини