Григор: Запазих самообладание през целия мач



02-01-2019 09:59 | Николай Драганов

Преди 12 месеца Григор Димитров трябваше да спасява 2 мачбола срещу Джон Милман на турнира в Бризбън, но при повторната им среща тази година българинът спечели далеч по-лесно в два сета. 


След двубоя Гришо призна, че се е поучил от опита си. "Спомням си какво се случи миналата година... Очевидно имах това предвид в последните дни, след като разбрах, че ще играя срещу него. Опитвах да направя нещата така, че да бъде по-добре от миналата година", коментира Димитров.


Поставеният под №6 в схемата шампион от 2017-та година водеше с 6:3, 4:1, но Милман успя да се върне в мача и сервираше за 5:4. Димитров обаче успя да пробие, а след това да вземе мача.


"Пълен респект за него. Той е невероятен боец, както видяхме и днес, особено във втория сет. Но аз успях да запазя самообладание по време на целия двубоя, особено при 4:4", коментира Гришо.


"Григор игра страхотен тенис. Малко грешки, много агресивен, особено в първия сет. Всички знаем на какво е способен, когато играе своя тенис и днес показа защо за повечето хора той е играч от Топ 10", коментира от своя страна Милман.


Предстоящият сблъсък с Димитров коментира и следващият му съперник - поставеният под №2 в схемата Кей Нишикори. "Очаквам двубоя с нетърпение. Той определено е добър играч. Сигурен съм, че ни предстои страхотен сблъсък, да се надяваме отново да покажа хубав тенис", коментира японецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини