Щабът на Надал поиска от него повече агресия



29-12-2018 14:32 | Николай Драганов

Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя ще изисква от него да атакува повече топката, за да приключва разиграванията по-рано и да спестява енергия подобно на Роджър Федерер.

 

Испанецът се надява Рафа да придобие в по-голяма степен това умение, но същевременно да запаси типичния си стил, който му донесе толкова много успехи по време на неговата кариера, призна самият Моя пред официалния сайт на ATP, цитиран от БГНЕС.

 

"Всички в неговия щаб го подготвяме да бъде колкото се може по агресивен на корта и да води разиграванията - дори повече. Повечето точки в мачовете свършват до четвъртия удар и затова сервисът и ретурът са ключови. Това не е начинът на игра, който Надал предпочита, но ние работим, за да вкараме именно такива елементи в неговата игра. Рафа обича да намира постепенно ритъма си на игра, но той е доказвал, че може да играе добре и когато не ритъма го няма", отбеляза Моя.

 

"Знам, че не мога да го превърна във Федерер, Раонич или Бердих, които отлично умеят да печелят бързи точки, но трябва да опитаме да се доближим до това", отчете бившият №1. 

 

Рафа ще открие официално сезона след дни в Бризбейн, където е поставен под №1 в схемата на турнира от сериите ATP 250, в който ще участва и Григор Димитров. Сблъсък между двамата е възможен чак на финал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини