Майката на Мъри: Талантът е едно, по-важна е болката



Майката на Мъри: Талантът е едно, по-важна е болката
Свързани играчи
Тагове
27-12-2018 11:46 | Николай Драганов

Джуди Мъри - майката на бившия №1 при мъжете Анди Мъри - коментира в интервю за Tennis365 кои според нея са ключовете към успехите на корта.


"Когато момчетата са млади, не знаеш дали ще успеят да направят следващата стъпка. Дори да знаех, че моите момчета са талантливи, нямаш представа дали ще успеят да пробият при професионалистите", коментира Джуди, която освен майка е била и треньор на синовете си Джейми и Анди.


"Да имаш талант е едно на ръка. Но първо се нуждаеш от някой, който да го забележи, да ти помогне да го развиеш и след това, евентуално, да направиш крачка към следващото ниво. След това идва тежката работа. Да покажеш правилното отношение към работата си на корта. Да се насладиш на болката - това, което моят син Анди правеше през годините", коментира Джуди Мъри.


"Жегата, тежките условия, особено когато идваш от страна като Шотлания, където климатът е много по-студсен - това са големи предизвикателства. Не всеки може да се справи с тях, но Анди посрещна това предизвикателство и именно заради това се наслади на своите успехи", добави тя.


"За да успееш, трябва на 15 или 16-годишната възраст да бъдеш готов да се захванеш с нещо, което е много повече от хоби. Трябва да му посветиш всеки един ден, истински. Не всеки иска да направи това. На път си 35 седмици в годината. Далеч си от приятели и семейство. Тежко е, трябва да жертваш много. Трябва наистина да обичаш играта, да обичаш мъченията на състезателния цикъл, ако искаш да успееш", обобщи тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини